Yhteystiedot

Juha Sivo
Sairakkalantie 461
16610 KÄRKÖLÄ
Puh. 0500 378178,
juha.sivo@phnet.fi

TAVOITAT PARHAITEN
PUHELIMESTA !

Midnight Sun Hay

Viime vuosien kosteiden syksyjen ja hyvin pitkälle myös kosteiden talvien takia kuivaheinän varastointi sekä omissa että asiakkaiden tiloissa on ollut haasteellista. Suurin ongelma on se, että asiakkailla ei välttämättä ole lainkaan kuivaheinän varastointiin sopivaa paikkaa. Kuivaheinää kuitenkin monella tallilla halutaan käyttää ja joillekkin yksittäisille hevosille se on ainut sopiva vaihtoehto. Ratkaisu ei ole muoviin kääritty kuivaheinä, sillä kuivaheinä ei säily hyvälaatuisena muoviin käärittynä. Viimeistään kevättalvella kondenssivesi homehduttaa muovin sisällä kuivaheinän. Jo ennen tätä näkyvää hometta, tällainen kuivaheinä sisältää myös huomattavan määrän hiivaa. Heti paalauksen ja käärinnän jälkeen hiiva on silmille näkymätöntä, mutta siinä vaiheessa kun sen omin silmin havaitsee, hiivaa on jo varsin paljon.

Olemme tehneet asiaan liittyen omatoimista koetoimintaa ja useamman epäonnistumisen jälkeen, otettuamme mallia elintarviketeollisuuden pakkausmenetelmistä ja sovellettuamme niitä heinänkorjuutekniikassa voimme tuoda markkinoille uuden  vakuumipakkaustyyppisesti käärityn hybridiheinätuotteen.

Olemme rekisteröineet uudelle tuotteelle tavaramerkiksi Midnight Sun Hay.

Midnight Sun Hay yhdistää kuivaheinän ja säilöheinän parhaimmat ominaisuudet.

Tämän vakuumipakatun kuivaheinän voi huoletta säilyttää ulkona säilöheinän tapaan.

Midnight Sun Hay ei sisällä rehun säilöntäaineita. Tämän hybridiheinän laatu perustuu käärintämenetelmään, joka poikkeaa normaalista. Käärintämenetelmä on hidas ja työläs, joten tuotekehitystä tarvitaan edelleen, mutta itse tuote on markkinakelpoinen.

 Midnight Sun Hay -paaleja on jo käytössä usealla tallilla ja käyttäjät ovat tyytyväisiä.